A koreai vörös ginzenget könnyen diétádhoz adhatod
A ginzeng gyökeret sokféleképpen fogyaszthatod. Nyersen vagy kicsit megpárolva is fogyaszthatod, hogy egy kicsit puhább legyen.
Vízben áztatva pedig tea készíthető belőle. Hogy ezt megtedd, egyszerűen adj forró vizet a frissen vágott ginzenghez és hagyd ázni pár percig.
A ginzenget különbözőféle receptekhez is használhatod, mint levesekhez és sültekhez. A koreai vörös ginzeng kivonat pedig por, tabletta vagy olaj formájában is kapható.
Hogy mennyit vegyél be az állapotodtól is függ, hogy min szeretnél javítani. Általánosan 1-2g nyers vörös ginzeng vagy 200-400mg kivonat ajánlott. A legjobb kisebb dózissal kezdeni és idővel növelni.
Keress egy hagyományos ginzeng kivonatot, ami 2-3% ginzengoidot tartalmaz és vedd be étkezés előtt a teljes hatás elérése érdekében.
Kutatások szerint a ginzeng használata biztonságos nem okoz semmiféle súlyos mellékhatást.
Ugyanakkor akik a cukorbetegségükre szedik a ginzenget, folyamatosan figyelniük kell a vércukorszintjüket, hogy ne legyen túl alacsony a ginzeng szedése közben.
Ezen felül a ginzeng csökkentheti az antikoaguláns gyógyszerek hatékonyságát.
Ezek miatt, beszéljen kezelőorvosával mielőtt szedni kezdi.
Meg kell jegyezni, hogy a biztonságáról szóló kutatások hiányosak, ezért gyermekeknek és terhes kismamáknak nem ajánlott.
Utolsó sorban pedig a ginzeng hosszútávú használata során a jótékony hatása idővel csökkenhet.
Hogy teljesen kihasználd az előnyeit 2-3 hetes ciklusokban szedd és tarts 1 hetes szünetet közte.