Ginzenget adva a joghurtodhoz vagy a tejbe téve serkentheti az egészségre gyakorolt hatását
A joghurt és más tejtermékek jól ismertek az egészségre gyakorolt jótékony hatásukról. Ginzenget adva a tejtermékhez ugyanakkor tovább fokozhatja hatását, egy tanulmány ezt mutatta ki. Ez azért van, mert fokozza az antioxidáns hatását a tejtermékeknek, mondják a kutatók.
Link: http://www.korea2go.com/
A tejtermékek remek eszközként szolgálnak arra, hogy különböző hozzávalókat adjunk az étrendünkhoz, ezért funkcionális ételekként is tekinthetünk rájuk, ami javítja egészségünk és megelőzi a betegségeket. Példának okáért, a joghurthoz probiotikumokat vagy a tejhez vitaminokat vagy omega-3-at lehet adni.
Egyre gyakrabban látunk a tejtermékekből ízesített verziót a boltok polcain, amik különféle gyümölcsökkel és gyógynövényekkel vannak ízesítve. Ezek a termékek fenolokat és polifenolokat tartalmazhatnak - amiket növényekből vonnak ki, és egyszerűen a tejhez adhatóak. Ezek a molekulák jó forrásai az antioxidánsoknak és fontos szerepet játszanak a krónikus betegségek megelőzésében, mint például szív és érrendszeri betegségek, rák és Alzheimer kór.
Link: http://www.korea2go.com/
Ginzeng: egy jó választás a tejhez adni
A cikk írói a ginzenget jó jelöltnek találták a tejtermékhez adásban. A koreai vörös ginzeng egy népszerű egészségmegőrző orvosság ami felfrissít és javítja a közérzetet.
A gyökért megpárolásával kezdődik, ami növeli a szaponinnak hívott kémiai anyag jelenlétét, ami rák és cukorbetegség ellen kiváló. Ez az anyag a dohányosokat is megvédi az oxidációs károktól és csökkenti a dohányzással kapcsolatos rákos megbetegedések kockázatát.
Link: http://www.korea2go.com/
Kutatók azt vizsgálták, hogy a tejtermékhez adott ginzeng javítja- e a tejtermék antioxidáns hatását és rák elleni védekezőképességünket jobban javítja-e.
Koreai vörös ginzeng kivonatot adtak tejbe és joghurtba és többféle antioxidáns tulajdonságát vizsgálták a keveréknek. A DNS károsodást is figyelték, ami a kémiai anyagok általi sejtekben végbemenő örökítőanyag károsodása- ami rákhoz vezet.
(folytatódik a cikk)
Link: http://www.korea2go.com/